Risk för nya översvämningar

Uppdaterad
Publicerad

Inatt fick räddningstjänsten rycka ut till Silverdalen på grund av stora vattenmassor. Och nu är risken stor för att området drabbas av nya översvämningar, liknande de i juli.

Det finns en risk för att det blir en ny översvämning i Silverdalen – det område som drabbades värst av de stora vattenmassorna i juli i år.

Natten till idag, fredag, var räddningstjänsten i Hultsfred tvungen att öppna en av dammluckorna vid det gamla pappersbruket. Hade de inte gjort det hade 2-3 byggnader troligtvis tagit in vatten.

– Vattnet steg fortfarande när vi kom dit. Hade vi inte öppnat en lucka hade vi stått och pumpat vatten där idag, säger Mikael Hesselgård som är räddningschef i Hultsfred.

Han berättar för Smålandsnytt att det finns en risk för att Silverdalen drabbas av översvämningar igen om det kommer mycket regn de närmaste dagarna.

– Ja, så länge de inte reglerar luckorna där så blir det översvämningar, säger han.

Det är en privatägare som ansvarar för dammluckorna, och eftersom han inte bor i området befarar räddningstjänsten kan det bli problem med att sköta dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.