Foto: Kaisa Andersson/SVT

Rivning av dansbanan kan påbörjas i mars

Uppdaterad
Publicerad

I dagsläget är ingen intresserad av att montera ner dansbanan Kaskad i Folkets park i Växjö. Alla som tidigare varit intresserade har nu dragit sig ur, och nu planeras nedmonteringen.

Det har varit många turer kring dansbanan på Folkets park i Växjö. I oktober blev det klart att den skulle skänkas bort till den som ville montera ner den. Flera lokala företag i Växjö var intresserade, några av att driva dansbanan vidare.

Ägaren till Folkets park planerar att bygga 200 nya bostäder på marken där dansbanan idag står. Därför var den som eventuellt ville ta över dansbanan tvingad att montera ner den och flytta den.

Ingen längre intresserad

Erik Ello som arbetar på företaget Västkuststugan som ansvarar för försäljningen, säger idag att alla intressenter har dragit sig ur.

– Ja alla har dragit sig ur, så nu lutar det åt att det blir rivningsfirman som får ta hand om dansbanan och sälja vidare om de vill.

Västkuststugan tänker i så fall sälja lösöre via en aktionssajt. Som till exempel armatur och köksföremål som bord och stolar.

Rivs i mars

– Jag hade hoppats på att dansbanan skulle leva vidare och sättas upp någon annanstans, men det är ju en del jobb att ta ner den och det blev inte så nu, säger Erik Ello.

Rivningen av dansbanan kommer troligen att sätta igång i mars, förutsatt att bygglovet beviljas. Ansökan om bygglov lämnades in till Växjö kommun för två veckor sedan, och kommunen har tio veckor på sig att svara.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dansbanan i Växjö

Mer i ämnet