Flera är intresserade av att ta över dansbanan på danspalatset Kaskad i Växjö, som ska rivas. Foto: Kaisa Andersson/SVT

Dansbanan kan bli kvar i Småland

Uppdaterad
Publicerad

Dansbanan på Folkets park i Växjö skänkes bort för en krona till den som vill montera ned den. Nu har företaget som äger banan hållit visning, och flera lokala företag är intresserade.

Danspalatset Kaskad i Växjö ska rivas för att ge plats åt bostäder, och i början på oktober annonserade bolaget som numer äger byggnaden ut dansbanan i sin helhet på Blocket.

Priset: en krona.

– Det är en fin hederlig paviljong i limträ. Utgångspunkten är att det är synd att förstöra bra byggnader, sa Reima Mattila, vd på bolaget Västkuststugan till SVT Nyheter Småland då.

Takläggare och auktionsfirma intresserade

Och nu har bolaget fått napp.

I början av veckan hölls en visning för fyra olika spekulanter: Ett företag som redan i dag äger och driver en dansbana, en auktionsfirma som vill sälja dansbanan vidare, en takläggarfirma som vill använda dansbanan som byggmaterial och en fjärde privatperson.

Lokala intressenter

Enligt Erik Ello, ansvarig för försäljningen på företaget Västkuststugan, är samtliga intresserade köpare från närområdet runt om Växjö.

– Nu handlar det om hur vi ska lyckas välja någon av dem. De ska återkomma till mig med en presentation av hur de har tänkt att själva demonteringen ska gå till. Det ett ganska omfattande arbete, säger han.

Dyrt att montera ner

Om det blir en köpare till dansbanan slipper alltså Västkuststugan betala för att flytta bansbanan. Men prislappen för att demontera en fullt utrustad dansbana med tillhörande scen har företaget inte velat uppge, eftersom man enligt uppgift själva inte räknat på det.

Det låter som att ni faktiskt kommer hitta en köpare?

– Jag hoppas ju att det blir så, och att den återvänds, men det är svårt att säga nu. Som jag uppfattade det så var de seriösa.

Ambitionen är att ha en affär klar innan nyår, annars rivs dansbanan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.