McDonalds ser över rutiner

Uppdaterad
Publicerad

Efter Smålandsnytts avslöjande om att McDonalds restauranger, bland annat vid A6 i Jönköping, häller ut avloppsavfall i dagvattenbrunnar så har det nu skickats ut en påminnelse till restaurangägarna runt om i landet.

Det var i måndags som Smålandsnytt kunde visa en bild där anställda vid Mc Donalds vid A6 i Jönköping använder dagvattenbrunnen för att göra sig av med sitt avfall.

Efter att bilden publicerades så visade det sig att restauranggäster runtom i Sverige även sett liknande saker hos McDonalds. Thomas Johansson, som äger två restauranger i Växjö, reagerade när han såg bilderna.

– Naturligtvis är det ju fel. Man har ju olika system på restaurangerna för det här. Vi samlar upp läsken i våra sopsäckar eller så häller vi det inne när det är någonting. Såna saker måste vi åtgärda och det gör vi. Vi har redan nu en rutin som är annorlunda än vad den var i måndags. Även de restaurangerna som ni har mött har fått ändra sina rutiner, säger Thomas Johansson.

Vad är det för rutiner som har ändrats?

– Det är att absolut inte hälla ut det. Utan den läsk som lämnas kvar i matsalen slås i avloppssystemet eller tas de direkt in i soporna, säger Thomas Johansson till Smålandsnytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mcdonalds avfall

Mer i ämnet