I klippet hör du Henrik Rydströms tankar om att komma tillbaka till Kalmar FF. Foto: Bildbyrån

Rydström om återkomsten till Kalmar FF: ”Kul, spännande och nervöst”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen stod det klart att Henrik Rydström värvats som Kalmar FF:s nya huvudtränare.

– Jag hoppas att jag kan få spelarna att utvecklas och förhoppningsvis ger det bättre resultat också, säger Henrik Rydström.

Henrik Rydström var senast i Kalmar FF som tränare hösten 2018 då han ersatte en sjukskriven Nanne Bergstrand. Efter den säsongen beslutade styrelsen att Rydström inte skulle få vara kvar som varken huvud- eller assisterande tränare i föreningen. Men det är ingenting han tänker på idag.

– Jag var snabb med att inte känna någon bitterhet och senare kunde jag sympatisera med det beslutet, för jag var inte en så bra tränare då som jag är nu, säger Henrik Rydström.

Precis lämnat Sirius

Sedan 2018 har Henrik Rydström varit tränare i Uppsalaklubben Sirius och han planerar att ta med sig en del teknik och strategi till Kalmar. Något som förhoppningsvis ska få Kalmar, som med nöd och näppe lyckades hålla sig kvar i allsvenskan i år, att förbättra sina resultat.

– De lag jag tränat har många gånger haft mycket bollinnehav. Sirius var det lag som spelade bollen framåt flest gånger per match och det hoppas jag ska synas i Kalmar FF också. Att vi attackerar motståndarnas mål och ser till att de får försvara sig så ofta som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.