Intet ont anande gav sig Sabina ner i bassängen. Foto: PrivatVisa alla (3)
Visa alla (3)

Sabina blev biten av delfin

Publicerad

Plötsligt började delfinen i havsparken angripa deltagarna i delfinleken. Sabina Stenström Cadbrand från Växjö blev attackerad och skadad.

Sabina Stenström Cadbrand och hennes man Christofer Stenström åkte på bröllopsresa till den populära turistön Isla Mujeres utanför Cancun i Mexiko i november. På orten fanns en delfinpark som paret besökte, där kunde turister titta på delfiner men också bada och leka med djuren.

– Vi hörde att delfinparken behandlade djuren bra. I början gick allt bra men så var det dags för ”fri lek med delfiner”, berättar Sabina.

”Började bete sig aggressivt”

Åtta turister i bassängen instruerades att ställa sig på rad och plaska med två delfiner, en hona och en hane, som skulle plaska tillbaka. Definskötaren befann sig en bit bort.

– I början plaskade delfinerna tillbaka. Men sedan började en delfin att bete sig aggressivt.

Plötsligt kände Sabina att något rörde vid hennes ben.

– Den hade kommit mot mig. Jag kände hur den gjorde ont i benet och att jag hade blivit biten, berättar Sabina.

Panik utbröt

Det blev panik i bassängen bland turisterna, och alla skrek. En kvinna blödde kraftigt från benet. Sjukvårdspersonalen plåstrade om henne på plats och gjorde bedömningen att varken hon eller några av de andra skadade behövde någon stelkrampsspruta.

Deltagarna i delfinarrangemanget fick tillbaka biljettpengarna, men fick ingen förklaring från delfinparken om varför delfinerna attackerade.

Sabina och hennes man har nu varit hemma drygt en vecka i Växjö och hämtat sig efter delfinattacken och tidsomställningen.

– Såret på benet har läkt ihop fint och blivit ett mindre ärr. Men vi kommer nog aldrig mer att simma med delfiner, säger Sabina.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer