Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är viktigt att visa kärlek till det land vi bor i, säger Shazib Shahid ungdomsledare vid Ahmaiyya muslimska samfundet i Kalmar. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Muslimskt samfund städar upp efter nyårsfirandet i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på nyårsdagen gav sig medlemmar från Ahmadiyya muslimska ungdomsförbund ut för att städa på utvalda platser i centrala Kalmar.

– Det är viktigt att visa kärlek till det land vi bor i, säger Shazib Shahid ungdomsledare vid Ahmaiyya muslimska samfundet i Kalmar.

De senaste 15 åren har Ahmadiyya muslimska samfundet börja det nya året med att städa upp efter andras festligheter på utvalda platser i landet. I år är de i Stockholm, Göteborg, Luleå, Malmö och Kalmar.

– Vi inledde dagen med en bön klockan fem på morgonen och gick sedan ut för att städa. Ute på stan stötte vi på kommunens personal som blev chockade, men uppskattade att vi hjälpte till, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.