Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden

Bil i mitträcket på riksväg 23

Uppdaterad
Publicerad

En personbil körde under onsdagsmorgonen in i mitträcket på riksväg 23 vid Sandsbro i Växjö. Bilen ska ha pressats in i räcket av en annan förare, som nu misstänks för vårdslöshet och smitning.

Olyckan inträffade i riktning mot Växjö vid klockan 07:50. Personbilen körde ner ett tiotal stolpar i mitträcket, och blev sedan hängande över räcket. En person färdades i bilen och föraren ska inte ha skadats fysiskt.

Enligt personbilsföraren blev bilen pressad mot räcket av en bilist i det yttre körfältet, och den personen försvann sedan från platsen. Med hjälp av vittnesuppgifter söker polisen nu föraren, som misstänks för vårdslöshet i trafik och smitning från olycksplats.

– Vi har goda förutsättningar att hitta personen, säger Andreas Jörnefeldt, jourhavande förundersökning vid polisen i Växjö.

Båda körfälten mellan Sandsbrorondellen och trafikplats Sandsbro var ett tag avstängda, vid 08:45 öppnade vägen upp för trafik igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.