En församling i Kalmar har skänkt pengar till en skolbuss i Kenya. Foto: Privat

Församling i Kalmar ger busshjälp till skola i Kenya

Uppdaterad
Publicerad

I Kalmar har församlingen Två systrar samlat in pengar som delfinansierat en skolbuss i Kenya. Bussen ska hjälpa elever som bor långt bort från skolan att få tillgång till utbildning.

Skolan Kisima Mixed Secondary School i norra Kenya har fått ett bidrag i form av en skolbuss som ska underlätta för barn och ungdomar i framför allt fattigare områden att utbildas.

– Vi har varit i kontakt med skolan i Kenya via en familj som har varit där. Tidigare har vi samlat in till andra saker, som en traktor. Nu var det ett stort behov av en buss och vi har nyligen startat en insamling till nya skolbänkar, säger Lisbeth Carlsson som är församlingspedagog inom Två systrars församling.

Kalmar

Vill motverka konflikt

För att undvika motsättningar mellan de olika stammarna i landet är tanken att bussen inte bara ska leda till bättre förutsättningar till utbildning för eleverna, utan att även barnens hembyar ska kunna ta del av kunskapen.

– Vi vill att de ska kunna sprida kunskap om till exempel sjukvård till de andra i sina hembyar.

Lisbeth Carlsson vill se att kunskapen som skolskjuts leder till också ger en vidgad syn på världen.

– Vi får en stor tacksamhet från skolan i Kenya och vi förväntar oss inte mer. Vi vill bara att det ska bli lättare för barn att gå i skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet