Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är så klart olyckligt att vi haft lärar- och rektorbyten som gjort att just SO hamnat mellan stolarna, säger Sara Lundberg, verksamhetsansvarig Thoren Framtid i Älmhult. Foto: SVT

Efter svidande kritik – så ska Thoren Framtid i Älmhult komma till rätta med bristerna

Publicerad

Inför skolstarten har skolan anställt en SO-lärare, stärker upp med specialpedagog och kuratorstöd samt bygger omklädningsrum med dusch. Thoren Framtid i Älmhult har höstterminen på sig att komma till rätta med de bristerna som Skolinspektionen påpekat.

Verksamhetsansvarig för Thoren Framtid i Älmhult erkänner bristerna och har börjat vidta åtgärder för att rätta upp verksamheten.

– Vi har anställt en ny SO-lärare, dock inte behörig i geografi, men i historia och idrott, säger Sara Lundberg, verksamhetsansvarig.

Skolan fick under slutet av den gångna vårterminen svidande kritik av Skolinspektionen för stora brister i både undervisningen och inom verksamheten, något som SVT Nyheter Småland berättat om tidigare.

– Det här är det nästa allvarligaste åtgärden som vi kan vidta, säger Agneta Broberg, regionchef Skolinspektionen.

Nior utan geografi sedan sjuan

Skolinspektionens granskning visar att undervisningen inte planeras och genomförs utifrån läroplanen och kursplanerna.

Bristerna är allvarliga eftersom de påverkar flera ämnen och elevgrupper och har pågått under längre tid. Niorna som gick ut i juni hade till exempel inte fått undervisning i geografi sedan sjuan.

Ni reagerar först efter Skolinspektionens granskning, varför dröjde så länge?

– Det är så klart olyckligt att vi haft lärar- och rektorbyten som gjort att just SO hamnat mellan stolarna, säger Sara Lundberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Älmhult

Mer i ämnet