Skoltaxi Foto: TT

Förare av skoltaxi döms för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Taxichauffören vände sig om till baksätet och tog tag i en av elevernas arm. Detta så hårt att eleven upplevde smärta i dagar efter att incidenten inträffat.

Det var förra året som taxichauffören som kört taxi till och från i 30 år hoppade in som skoltaxi.

När han kom till skolan för att plocka upp skoleleverna blev det direkt tjafs om vem som skulle sitta fram i bilen. Bråket fortsatte under färden mot barnens hem. Det viftades med armar och ljudnivån var hög.

Barnen skulle ”hålla käften”

Till sist bromsade chauffören in hårt och stannade taxin. Han vände sig om och tog tag i ett av barnens ena arm. Han skrek även åt barnen att ”hålla käften”. Efter det så fortsatte turen under tystnad och barnen släpptes av på sina respektive hemadresser.

Efter två av eleverna kommit hem upplevde barnens mamma att de var ”oroliga och skrämda”. Mamman konstaterade då att hennes barn hade ett rött märke på armen. Barnet berättade också att chauffören hade tagit tag i armen med båda händerna och enligt förhöret ”ville bryta armen”

Det var för barnens säkerhet

Taxichauffören hävdar att det inte var så hårt och att barnen inte lyssnat på honom när han sagt åt dem att sitta still. Han menar vidare att det var för barnens egen säkerhet och att han har ett ansvar för att barnen kommer hem utan fara.

Mannen döms nu av Växjö Tingsrätt för misshandel av den normalgraden och skall betala  ut ett skadestånd till målsägande på 5 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.