Pia Axelsson som är verksamhetschef på Ölands Skördefest berättar hur de försöker lösa all planering till Skördefesten nu när det är knappt 20 dagar kvar till invigningen. Foto: SVT

Snabba ryck för skördefesten – 20 dagar att planera utan restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

Årets skördefest på Öland invigs den 29 september. Ett lyckokast för arrangören skulle det visa sig, då coronarestriktionerna hävs den 29 september. Frågan är om man klarar av att trappa upp med bara 20 dagars förberedelsetid.

Gårdagens besked om att nästan alla restriktioner hävs på slutet av månaden innebär årets skördefest får genomföras helt utan restriktioner. Det var ett efterlängtat besked för arrangörerna.

– Det känns ju härligt, magiskt och fantastiskt. Vi har ju väntat på det så länge, säger Ölands Skördefests verksamhetschef Pia Axelsson. 

Snabb omställning

Nu när det är knappt tre veckor kvar till invigningen är föreningen ”Mörbylånga blomstrar och ler” ansvariga för all planering. Att restriktionerna släpps samma dag som invigningen borde innebära att livet leker, men efter lång tid med alternativa lösningar är det inte bara att trampa på gasen.

– Igår hade vi en plan B, idag blir det den ursprungliga planen. Finslipning in i det sista. Allt är dock inte klart, men vi jobbar på, säger Calle Nyquist, ordförande i föreningen Mörbylånga blomstrar och ler.

Väntar på polisen

Samtidigt som invigningen närmar sig väntar arrangörerna på några tillstånd från polisen. Men Pia Axelsson hoppas att de ska få ett besked inom kort. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.