Slowgold med sångerskan Amanda Werne levererade mjuk och mystisk drömrock i Stegeholmens Slottsruin. Foto: Niclas Wimmerberg.

Slutsålt under Visfestivalen i Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Visfestivalen i Västervik är nu igång och den 53 upplagan ser ut att slå tidigare publikrekord.

Under fredagen var alla 1650 platser slutsålda och publiken trivdes i det vackra och varma sommarvädret.

– Det ser ut att bli ett rekordår, biljettförsäljningen har gått över all förväntan. Men Konstigt nog är det inte många västerviksbor som kommer, säger Morgan Johnsson platschef för Visfestivalen.

Morgan Johnsson platschef för Visfestivalen. Foto: Niclas Wimmerberg

Trots att det ofta är slutsålt under några av de tre festivaldagarna så finns inga planer på att flytta från Stegeholmens slottsruin i Västervik.

– Nej det vore förödande, det sitter i murarna. Här känner man historiens vingslag från Cornelis och Fred Åkerström, säger Morgan Johnsson .

Traditionen har gått i arv och Freds dotter Cajsa-Stina Åkerström spelar ofta vid festivalen. Flera gånger tidigare har även Jack Vreeswijk spelat på festivalen och så även i morgon kväll.

– Frågar man så är det Jack de flesta vill höra på festivalen. Han har blivit som en i familjen här, säger Morgan Johnsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.