På olycksplatsen på länsvägen utanför Skrika ligger fortfarande ljus och blommor kvar från anhöriga och vänner till de omkomna. Foto: Kaisa Andersson/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Start för rättegång efter dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagsmorgonen startade rättegången efter den uppmärksammade trafikolyckan utanför Fliseryd. En 58-åring står åtalad för grovt vållande till annans död och en mängd andra brott.

Rättegången kommer att pågå under torsdag och fredag i Kalmar tingsrätt. Den häktade 58-åringen åtalas, utöver vållande till annans död, grovt rattfylleri och grov olovlig körning även för en mängd andra brott. En stor del av dem är narkotikabrott och olovlig körning.

Under den första rättegångsdagen togs de brott som skett innan dödsolyckan utanför Fliseryd upp i rätten. 58-åringen anlände i rättssalen i rullstol, och fick förklara varför han vid ett tillfälle i maj riktat en kniv mot en polisman, skurit sönder däcken på en civil polisbil och kört utan körkort vid åtminstone nio tillfällen.

58-åringen sa i rätten att han är missbrukare och att missbruket ska ha legat bakom många av hans gärningar. Vid flera tillfällen har han inget minne av vad som hänt, sa han i rätten.

”Har inget minne från den dagen”

Dödsolyckan i Fliseryd tas upp under rättegångens andra dag på fredag då 58-åringen ska ge sin syn på händelsen.

– Han kan varken erkänna eller förneka gärningen. Han har inget minne från den dagen och inget minne från dagen innan heller, säger 58-åringens Advokat Thomas Magnusson.

Har han gett uttryck för någon ånger?

– Självfallet så kommer han att redogöra för hur det här upplevs av honom. Vi avvaktar med det tills i morgon, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolyckan i Fliseryd

Mer i ämnet