Stöldvåg i Södra Vi under lördagen

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen drabbades tre bostäder i Södra Vi av tjuvar. Anmälan om grov stöld samt försök till grov stöld upprättades.

I lördags kväll vid 22-tiden kontaktades polisen angående ett inbrott i en lägenhet i Södra Vi i Vimmerby kommun. De boende hade varit iväg under dagen och när de kom hem upptäckte de inbrottet. Gärningspersonen ska ha tagit sig in genom ett fönster och en anmälan om grov stöld upprättades.

Grov stöld på ny adress

Cirka trekvart senare kallades polisen till en annan adress i Södra Vi. Där hade det också varit inbrott och gärningspersonen ska även där ha tagit sig in genom fönstret. Ärendet rubriceras som grov stöld.

I samband med att polisen undersökte huset kontrollerade de även grannhuset och upptäckte där brytmärken på ett fönster. En anmälan upprättades om försök till grov stöld.

Ärendet utreds

Det är ännu oklart om vad som kan ha hänt och vem eller vilka gärningspersonerna är.

– Det är för tidigt att säga något nu, det håller fortfarande på att utredas. Men man kan tänka sig att det är samma gärningsman eller gärningsmän då det är samma tillvägagångsätt, säger Kim Hild polisens presstalesperson i region Syd.

Polisen vill ha tips

Polisen tar gärna emot tips och iakttagelser från allmänheten.

– Har man sett något under helgen, någon bil eller så, så är man välkommen att höra av sig till polisen på 114 14, säger Kim Hild.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer