Foto: Jan-Eric Lundberg SVT

Stor #metoo manifestation i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen manifesterade både kvinnor och män över hela landet för att visa att meeto rörelsen lever vidare. Evenemanget i Växjö kallades för ”meetoo ljuset på” och det var cirka 300 personer som gick i ett fackeltåg genom stan.

Syftet med dagens manifestation, efter alla vittnesmål om sexuella trakasserier och övergrepp från kvinnor, var att kräva att det blir en förändring.

Frågor om sexuella övergrepp får aldrig hamnar i skymundan igen menar initiativtagarna som alla är volontärer.

En av dem i Växjö är Anette Nerlie Anderberg och hon tycker att det är tråkigt att det ska behöva manifesteras över en sådan här naturlig sak.

– Det är lite sorgligt att vi ska behöva göra det kan jag tycka, att vi 2018-behöver gå här i stan för att tala om att vi behöver vara fredade och att män ska sluta att begå övergrepp – det tycker jag är sorglikt men det är en oerhörd styrka att samlas så många, både män och kvinnor till en sådan här sak säger Anette Nerlie Anderberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.