Genrebild. Foto: NTB/TT

Vapen och ammunition upphittat i vilrummet på förskola

Uppdaterad
Publicerad

Det vapenskåp som stals vid ett villainbrott i helgen hittades oväntat på en Sjöängens förskola i Kalmar. Förutom skåpet låg ett vapen och ammunition kvarlämnat i vilrummet.

Det var i helgen som någon bröt sig in i en villa på Lindsdal i Kalmar och stal ett vapenskåp.

När personalen på förskolan kom till jobbet på måndagsmorgonen upptäckte de att det var oreda i lokalerna. Polis tillkallades och i vilrummet kunde man hitta det försvunna vapenskåpet uppbrutet, vilket Barometern var först att berätta.

– Det var lite chockartat. Man blir oerhört förvånad. Man tror ju inte att man ska hitta vapen på en förskola, säger rektorn Mikael Arvidsson till SVT.

Den drabbade avdelningen stängdes av under dagen, men barnen har nu kunnat återvända till sina lokaler.

– Det enda som är kvar är lite lukt. De hade ju brutit upp skåpet i lokalen, säger han.

Enligt polisen fanns flera jaktvapen i skåpet men bara ett återfanns på förskolan. Troligtvis har tjuvarna passerat förskolan med skåpet och tyckt att det var en lämplig lokal för att ostört såga sig in i skåpet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.