Foto: TT

Tidning rapporterade om marknad som inte ägt rum

Uppdaterad
Publicerad
Det var tidningen Smålänningen som i måndags rapporterade att Ace Wilder och Nano hade uppträtt på marknadsplatsen i Älmhult under förra helgens julmarknader trots att artistbesöket aldrig ägt rum.

Felaktigheten publicerades i Smålänningens papperstidning där den rättades dagen efter. I den digitala upplagan togs uppgiften helt enkelt bort ur artikeln sen läsare började ringa och påpeka felet.

– Den låg inte ute länge, säger Anna Lilliequist, som är nyhetschef på Smålänningen. Folk började ringa ganska direkt och jag tog beslut om att ta bort de felaktiga uppgifterna.

Att det blev som det blev förklarar Anna Lilliequist med en hög arbetsbelastning för den reporter som skötte helgbevakningen, och att han helt enkelt hade förväxlat de olika marknaderna.

Han var på en julmarknad, men det var inte den rätta julmarknaden med det aktuella artistbesöket. Den infaller imorgon.

– Reportern hade ytterligare en julmarknad att bevaka, i Markaryd, så det var snabba ryck, förklarar Anna Lilliequist, men slutsatsen man kan dra är att man ska vara noggrann.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer