Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Wilmer har ju tänkt till, utbrister kommunalrådet Mikael Jeansson när han tittar på 8-åriga Wilmer Ulvenhags ritning av nya hockeyarenan. Foto: SVT / Kajsa Oscarson

Lyrisk politiker om Wilmers arenaritning: ”Han har tänkt till!”

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om ett nytt arenabygge i Tingsryd tog ny fart när 8-årige Wilmer Ulvenhag hörde av sig till kommunalrådet Mikael Jeansson (S). Nu välkomnar kommunstyrelsen, med socialdemokraterna i spetsen, en ny diskussion om ett framtida arenabygge.

– Jag vågar gå ut med ett initiativ om att ompröva vårt inriktningsbeslut, säger Mikael Jeansson.

Det var sommaren 2018 som dåvarande kommunstyrelse tog ett första beslut om att gå vidare med förslaget om en ny hockeyarena i Tingsryd. Men senare sprack det politiska samarbetet och planerna stoppades.

– Nu har förutsättningarna ändrats. Då fanns det ingen politiskt majoritet när vi tog inriktningsbeslutet, säger Mikael Jeansson.

”Måste bestämma sig”

Förra veckan damp det ner ett mail med en bifogad ritning i kommunalrådets inkorg. Där stod det:

Hej! Jag heter Wilmer och är 8 år. Vad jag har förstått så vill ni inte att det skall byggas en ny arena till Tingsryds AIF. Det tycker jag är fel. Hockey i Tingsryd är viktigt för både mig och Tingsryd. Det behövs en ny arena! Ni måste tänka om.

– Jag svarade Wilmer att jag har full respekt. Det här engagerar ju, och Wilmer är ju orolig över att vi inte ska ta beslut om en ny arena, säger Mikael Jeansson.

Prislappen: 183 miljoner

En ny hockeyarena beräknas kosta 183 miljoner, varav driftkostnaden på 13,5 miljoner årligen ska bekostas av kommunen.

– Jag har respekt för att det blir en stor investering i en liten kommun. Men någon gång måste man bestämma sig, säger Mikael Jeansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer