Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Wilmer Ulvenhag berätta om sin mycket detaljerade ritning av en ny hockeyarena i Tingsryd. Foto: SVT / Kajsa Oscarson

Hockeydebattören Wilmer, 8, har ritat Tingsryds nya hockeyarena

Uppdaterad
Publicerad

Wilmer Ulvenhag är åtta år, hockeyspelare, och TAIFare sedan födseln. Men han är bekymrad över att politikerna bestämt sig för att lägga ner planerna på en ny hockeyarena i Tingsryd. Därför tog han saken i egna händer – och skickade ett brev till kommunalrådet med en ritning på ett arenaförslag.

– Jag tyckte det var fel att de inte ville bygga en ny arena, så då skickade jag in ett förslag, säger Wilmer Ulvenhag.

Wilmer är fjärde generationens TAIFare, men bor i Rottne i Växjö kommun. Källaren där hemma har förvandlats till ett grönt hockeyrum, och på pojkrummet finns pärmar med hockeybilder över idolerna.

– När jag blir stor vill jag blir en bra hockeyspelare, och spela i TAIF eller ett bättre lag, säger Wilmer Ulvenhag.

Wilmer blev frustrerad när han förstod att ”de som bestämmer” lagt ner planerna på en ny hockeyarena. Då plockade han fram penna och papper, och ritade en teckning över hur en ny hockeyarena kunde se ut.

– Han undrade vilka det var som bestämde och då hjälpte vi honom att ta fram en mejladress. Men idén är hans, säger mamma Karolin Ulvenhag.

”Tänkt till”

Vad Wilmer inte räknade med var att han skulle få svar av kommunalrådet Mikael Jeansson (S), och att kommunen också skulle öppna upp för diskussion i frågan igen.  

– Wilmer har ju tänkt till här, säger Mikael Jeansson när han får se ritningen.

Den nuvarande arenan, Nelson Garden arena, byggdes 1969 och är i behov av en renovering. Kommunen har sedan 2018 försökt komma till skott med en ny arena, men de planerna gick i stöpet när det politiska samarbetet sprack.

SE MER: Kommunstyrelsens ordförande lyrisk över Wilmers planer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Wilmer har ju tänkt till, utbrister kommunalrådet Mikael Jeansson när han tittar på 8-åriga Wilmer Ulvenhags ritning av nya hockeyarenan. Foto: SVT / Kajsa Oscarson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer