Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka med flera fordon på Ölandsbron. Det tog tre timmar innan trafiken släpptes på igen. Hör Trafikverkets förklaring i videon. Foto: SVT

Trafikverket om stoppet på Ölandsbron: Plogbilarna blev också stående

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen blev fordon stående på Ölandsbron i tre timmar efter en olycka i det snöiga och hala väglaget. Enligt Trafikverket tog det lång tid för att plogbilarna också blev ståendes i köerna.

Det var efter att en olycka inträffade på Ölandsbron som det blev stopp i trafiken i tre timmar.

– Vi hade varit ute under natten och halkbekämpat inför snöfallet, sen var de ute och plogade på E22:an. Det här hände innan man kom till Ölandsbron med plogresursen, säger Susanne Östangård, projektledare på Trafikverket.

Aprilsnön och trafikkaoset i Sydsverige

Bilister var också oförberedda på att vintern skulle slå till igen och många hade bytt till sommardäck.

– De som körde på Ölandsbron var inte förberedda på att det skulle vara vinterväglag i dag. Det var inte speciellt mycket snö men det var halka på Ölandsbron, säger Susanne Östangård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aprilsnön och trafikkaoset i Sydsverige

Mer i ämnet