Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den tyska muralmålaren Case Maclaim tog sig an en vägg på Södra Långgatan 12C och britten Phlegm har jobbat på Södra Långgatan 24. Den tredje och sista väggen, belägen på Fridhemsgatan 2, har målats av den franska konstnären Mantra. Foto: SVT/Hamed Ubaidi

Nya muralmålningar i Oskarshamn – klara för allmänhetens beskådan

Publicerad

Oskarshamns Street Art arrangeras för tredje året i rad och presenterar idag sina senaste tilllskott. Det rör sig om tre nya fasader i centrala Oskarshamn som omvandlats till gigantiska muralmålningar.

I veckan arrangerades den tredje upplagan av Oskarshamn Street Art och nu står de tre målningarna redo för allmänhetens beskådan.

– Konstnärerna har jobbat 12-13 timmar varje dag och trotsat regnet de sista dagarna här, säger Albin Wiberg, projektledare OSA.

14 storskaliga muralmålningar finns numera i centrala Oskarshamn utförda av några av världens främsta muralkonstnärer, enligt arrangören.

Ställer inga krav på motiv

– Vi kan locka stora namn hit eftersom vi inte ställer några krav på motiv utan de får jobba fritt. Nu är det tredje året i rad som vi arrangerar festivalen och hoppas fortsätta locka några av världens bästa konstnärer hit, säger Albin Wiberg.

Vad heter konstverken?

– De kommer inte att ha något namn, konstnärerna har inte döpt sina verk och möjligtvis att den franska konstnären skriver namn på fjärilarna i efterhand, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.