Tre personer är frihetsberövade, misstänkta för delaktighet i mordförsöket i Växjö i fredags. Foto: Carl Carlert

Tre personer frihetsberövade efter mordförsök i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Under en insats i Växjö i natt kunde en person gripas, misstänkt för delaktighet i mordförsöket i fredags. Ytterligare två män har också gripits i ett sydeuropeiskt land, och kommer begäras utlämnade till Sverige.

Det var under en polisinsats mot en bostad i Växjö i natt som en man i 20-25 års åldern kunde gripas. Han anhölls sedan misstänkt för delaktighet i mordförsöket i Växjö i fredags.

Två män, även de i 20-25 års åldern, kunde gripas i ett sydeuropeiskt land – polisen vill inte uppge vilket. De kommer begäras häktade i sin frånvaro under dagen, för att senare kunna begäras utlämnade till Sverige, enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Har ni fler personer som är eftersökta?

– Jag kan inte svara på det för närvarande, säger han.

Robert Loeffel säger att det förekommit mycket spekulation om koppling till mordet i Araby i höstas, och vill betona att polisen inte ser några kopplingar.

Betyder det att ni fått en bild av vad som hänt i det här fallet?

– Vi ska utreda vad som har hänt. Men vi kan inte gå ut med alla detaljer nu, eftersom fler personer ska höras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.