arkivbild Foto: TT

Tre nya bränder under natten i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Tre bränder har under natten mot lördagen härjat i Oskarshamns kommun.

Huvudlarmet om den första branden norr om Misterhult rapporterades in straxt över halv tio på fredagskvällen. Branden som var på 200 gånger 200 meter ringades snabbt in av räddningstjänsten men eftersläckningsarbetet pågick till straxt efter klockan 05:00 på morgonen. Inga bostäder har varit hotade av branden.

Nästan samtidigt kom det in ett larm om brand tre kilometer ifrån den första branden. Branden var på 400 gånger 200 meter.

– Den gick snabbt att få under kontroll och straxt efter klockan 06:00 så var branden helt släkt. I dagsläget har vi ingen information om vad som kan ha startat bränderna, säger Johan Sandin på räddningstjänsten i Oskarshamn.

Åska orsakade en brand

En tredje brand härjade också under natten i Älsabo. Det var en förbipasserande som upptäckte den branden vid halvtretiden på natten. Branden som var på 200 gånger 50 meter gick snabbt att släcka tack vare det tidiga larmet och att det fanns många grusvägar som hindrade brandens framfart i området.

Räddningstjänsten tror att det var åska som startat branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.