Foto: Hasse Holmberg/TT

Syskonpar kidnappades från skola

Publicerad

Under onsdagseftermiddagen blev två barn bortrövade från en skola i Emmaboda kommun. Två män är nu misstänkta.

– Det är två barn som blivit bortförda sent på eftermiddagen igår när de gick från skolan till en busshållplats där skolbuss skulle hämta dem, säger förvaltningschefen Lennart O Werner till SVT Nyheter Småland.

Polisen meddelar under torsdagsmorgonen att två män är anhållna i sin frånvaro misstänkta för människorov, men vill inte kommentera vilken anknytning männen har till barnen.

– Barnen har mot sin vilja förts in i en bil och olika vittnen har sett detta, säger Robert Loeffel polisens pressekreterare.

Under torsdagsförmiddagen är barnen ännu inte hittade.

– Vi har vidtagit stora polisåtgärder för att hitta barnen men de är inte funna ännu, inte männen heller, säger Robert Loeffel.

”Ingen risk för andra barn”

Under dagen ska skolans rektor och förvaltningsledningen hålla möten för att informera föräldrar på den berörda skolan.

– Det här är ett syskonpar som går på en skola. Det finns ingen hotbild eller risk för andra barn, utan detta är en isolerad händelse, säger Lennart O Werner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Barn bortförda från Emmaboda

Mer i ämnet