Foto: Johan Nilsson / TT

Två män anhållna för mordförsök – misstänks för skottlossning mot lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

De båda männen frihetsberövades den 8 mars, skriver polisen på sin hemsida.

Männen är mellan 25 och 30 år gamla och misstänks för försök till mord i samband med skjutningen på Värsnäsvägen i stadsdelen Snurrom i Kalmar den 18 februari.

Den gången avlossades skott mot en lägenhet och händelsen rubricerades initialt som grovt vapenbrott. Bilder från platsen visade på skador på bland annat ett fönster. Enligt polisen befann sig en person i en av de lägenheter som träffades, men ingen ska ha skadats.

Skjutningar i Kalmar

”Männen frihetsberövades under tisdagen 8 mars och anhölls på sannolika skäl misstänkta för försök till mord,” skriver polisen på sin hemsida.

Flera skjutningar i Kalmar

Bara efter årsskiftet har flera skjutningar inträffat i Kalmar. Skottlossningen på Värnäsvägen inträffade ett drygt dygn efter en ytterligare skottlossning, och bara en vecka tidigare sköts en 22-årig man till döds.

Så sent som natten mot måndag sköts en man i 25-årsåldern till döds vid Ängöleden i centrala Kalmar. Enligt Kalmars lokalpolisområdeschef Olof Bråve kopplas den och flera andra skjutningar ihop med kriminella i Norrliden.

– Och vi kommer att öka trycker på de kriminella. Vi har även tillfört resurser på utredningen. Det här kommer inte att bli något nytt normalläge i Kalmar, sa Olof Bråve till SVT Nyheter Småland tidigare under veckan.

Vi har sökt åklagaren Kjell Janneson för en intervju men han väljer att inte kommentera fallet just nu.

Skjutningarna i Kalmar – Detta har hänt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet