Två män åtalas för flera butiksrån i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern åtalas nu misstänkta för att ha rånat och försökt råna butiker i Oskarshamn och Gamleby.

Det handlar om flera rån och försök till rån i Oskarshamn i april och maj. Vid brotten har butikspersonal blivit hotade med kniv och gärningsmännen har kommit över cigaretter, pengar och lotter.

Åklagaren: En har hållit vakt

Vid det första rånet i april har de båda männen kommit över cigaretter och kontanter genom att hota butiksbiträdet på Shell med kniv. Enligt åtalet har en av männen gått in i butiken och genomfört handlingen medan den andra har varit utanför och hållit vakt.

Rånen i Oskarshamn

Båda männen åtalas också för att ha rånat Cirkle K i Oskarshamn i maj, genom att hota butiksbiträdet kom de över cigaretter.

En av männen åtalas för rån mot Pressbyrån i Gamleby i maj. Vid rånet hotades butiksbiträdet och gärningsmannen kom över kontanter, cigaretter och lotter genom att hota butiksbiträdet med kniv.

Flera rånförsök

Männen åtalas också för två fall av försök till rån. De har försökt stjäla från Circle K genom att hota butiksbiträdet med kniv i maj och de har också försökt råna Kåbe-hallen i Oskarshamn då två butiksbiträden blivit hotade med kniv.

En av männen åtalas också för ringa narkotikabrott, samma man åtalas för olaga hot efter att ha hotat att bland annat döda en man i Oskarshamn i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånen i Oskarshamn

Mer i ämnet