Flydde kriget i Ukraina höggravid – nu har tvillingarna fötts i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Kseniia Mahjoud var höggravid när hon med familjen flydde kriget i Ukraina. Nu har familjen fått tvillingtillskott i Kalmar.

– Det känns som ett nytt liv, säger Safia Mahjoud, 8 år, på frågan om hur det känns att vara storasyster.

Men trots lyckan över två små pojkar, finns sorgen över sitt förlorade hem, och oron över framtiden, kvar i familjen Mahjoud.

Möt familjen Mahjoud i klippet.

SVT träffade Kseniia Mahjoud för tre veckor sedan, då var hon höggravid. Sedan dess har de fått tillskott med pojkarna Liam och Adam.

Kronoberg och Kalmar län: kriget i Ukraina

Kan behöva lämna Kalmar

När vi träffar dem på nytt i Kalmar är de trötta, men glada över att allt gått bra. Men kvar finns fortfarande sorgen över att ha flytt sitt hemland – och osäkerheten över framtiden.

Safia har börjat skolan och fått vänner, men hon har svårt att sova på nätterna, berättar pappa Ahmed Mahjoud. Och nu kan de vara tvungna att lämna Kalmar, när de äntligen börjat känna sig hemma.

I klippet nedan kan du se när SVT träffade familjen Mahjoud  första gången – och bilderna från deras hemstad Tjernihiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kronoberg och Kalmar län: kriget i Ukraina

Mer i ämnet