Supporterklubben Ultras Ljungbys tröja med omdiskuterade symboler. Foto: Privat

Portade supporterklubben Ultras Ljungby möter klubbledningen

Uppdaterad
Publicerad

Nu tackar även Ultras Ljungby ja till ett möte med Troja Ljungbys klubbledning. Supporterklubben Ultras Ljungby som är portad från lagets matcher sedan i fredags, vill gärna ha en dialog men också en ursäkt.

Det var inför hemmapremiären i fredags som den mindre supportergruppen Ultras Ljungby blev portad. Det här resulterade i att den större supportergruppen Troja Support inledde en bojkott mot lagets matcher. 

Anledningen till beslutet att porta gruppen är enligt ordföranden i Troja Ljungby ett antal incidenter under de senaste åren där personer från Ultras bettet sig illa på bortamatcher. Klubben vill inte heller bli förknippade med supportergruppens symboler.

Ultras Ljungby portas

– Namnet Ultras kommer ursprungligen från fascism. Vi vill inte bli förknippade med det ordet och deras symbol, säger Per Wass, ordförande i Troja Ljungby.

Känner sig missförstådda

Ultras Ljungby menar att anklagelserna inte stämmer och att gruppen inte gjort mer väsen av sig än andra supportegrupper.

– Vi kommer till mötet på torsdag. Vi är öppna för dialog, men vi vill också ha en ursäkt, säger Robert Nilsson, aktiv i supportergruppen Ultras Ljungby.

– Vi vill vara klädda som vi vill, men det är klart att man hade kunna diskutera detta. Nu har det blivit så fel, för vi känner oss illa behandlade. Jag kan inte förstå varför de associerar oss så negativt, säger Robert Nilsson.

Smålandsposten rapporterar om Ultras Ljungbys symbol och hänvisar till att den används av fascistiska rörelser. Något som supporterklubben säger sig inte vara medveten om.

– Förhoppningsvist kommer vi fram till en lösning som gynnar oss alla på mötet på torsdag, säger Robert Nilsson till SVT Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ultras Ljungby portas

Mer i ämnet