Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Therese Tangs roll i lösningen på Förlösa-mordet blir nu en tv-serie. Foto: Karin Ahlgren

Bok om uppmärksammat mord blir TV-serie: ”Surrealistiskt”

Publicerad

Det har gått sju år sedan Therese Tang som då var aktiv inom Missing People löste ett uppmärksammat mord på en 63-årig lantbrukare från Förlösa utanför Kalmar. Den händelsen uppmärksammades senare i en bok skriven av Joakim Palmkvist.

Nu spelas en TV-serie som bygger på boken och på händelserna i Förlösa in. Och för Therese Tang som faktiskt bidrog till att mordet gick att lösa, är det väldigt spännande.

– Det är märkligt, det är svårt att ta in, säger hon.

Hon har träffat produktionsteamet som just nu håller på med inspelningen och blir extra uppdaterad genom författaren Joakim Palmkvist.

Hur tänker du att din roll kommer att gestaltas i TV-serien?

- Ja, jag vill kanske inte sätta ordet superhjälte på det, men det känns nästan som något sådant, säger hon.

För med flera års distans till händelsen använder hon fortfarande ord som surrealistiskt och overkligt om det som faktiskt hände, när hon tog emot uppgifter från den unga man som sedan ledde till att han och hans flickvän kunde fällas för mordet på 63-åringen.

”Unik tv-serie”

TV-serien spelas in av FLX för Discovery+ och äger rum i Skåne och pågår ungefär en månad till. Manusförfattare till TV-serien är Oskar Söderlund och regissör är Gustav Möller.

– När vi läste Joakim Palmkvists bok såg vi direkt potentialen till en unik tv-serie, säger Gustav Möller och Oskar Söderlund i ett pressmeddelande.

– Vi vill bortom rubriker om våldsamma detaljer och spekulation, för att istället fördjupa oss i det psykologiska och allmänmänskliga i den här till synes ofattbara historien, förklarar de.

TV-serien räknas ha premiär 2022.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer