Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt utbildningschefen Magnus Bengtsson var flytten av särskoleklassen den bästa lösningen på utrymmesproblemet. Foto: Hedvig Nittve/SVT

Utbildningschefen om flytt av särskoleklass i Västervik: ”Olyckligt om vi har missat”

Publicerad

Fem särskolebarn i Västervik ska flyttas från en skola till en annan på grund av utrymmesskäl. En stor förändring för ett barn med till exempel autism. Utbildningchefen i Västerviks kommun, Magnus Bengtsson, säger att beslutet var den bästa lösningen.

Hela klassen med fem särskolebarn ska till hösten flyttas från Fågelbärets skola i Västervik till Skogshagaskolan på andra sidan stan. Anledningen är att det blir för trångt på Fågelbäret när yngre barn börjar skolan.

– Vår bedömning är att det blir bäst för våra elever på det här sättet, säger Magnus Bengtsson, utbildningschef i Västerviks kommun.

Förälder orolig för sonen vid flytt

Men föräldern Mikael Sköld, vars son är en av de elever som ska flyttas, är orolig över beslutet.

– Jag är rädd att min son ska må sämre av det här. Han har väldigt svårt för förändringar.

Mikael Sköld tycker inte heller att varken kommunen eller skolan fört en dialog med föräldrarna kring skolflytten, och säger att den enda information de fått är två brev hemskickade. Ett om att ett inriktningsbeslut fattats om att barnen ska flyttas, och ett om att ett slutgiltigt beslut tagits.

Magnus Bengtsson säger dock att kommunen kontaktat alla föräldrar över telefon för att höra deras synpunkter.

– Vi har varit i kontakt med alla föräldrar, det är min bild, säger Magnus Bengtsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet