Foto: SVT/Ida Andersson

Utredning om tivoliolycka i Virserum nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har avslutat förundersökningen efter olyckan på Virserums marknad i lördags då en tioårig flicka föll ur en karusell under färd.

Anledningen till att polisen väljer att lägga ner förundersökningen är att det enligt åklagaren inte framkommit något som tyder på att någon av de ansvariga på marknaden varit vårdslösa på ett sätt som är brottsligt. 

Det var i samband med att en tioårig flicka åkte i en av tivolits åkattraktioner under Virserums marknad hon av någon anledning föll ur attraktionen. Hon fördes till sjukhus med lindriga skador.

Hultsfred

Företaget i fråga, Erikssons Nöjesfält och Tivoli AB, har sedan tidigare skrivit ett mejl till SVT där de framhåller att deras anläggning är besiktigad på det sätt som lagen kräver och att de har tydliga säkerhetsrutiner för sin personal.

SVT Nyheter Småland söker Erikssons Nöjesfält och Tivoli för en kommentar till att förundersökningen är nedlagd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hultsfred

Mer i ämnet