Vänsterpartiet bryter samarbetet med Socialdemokraterna i Uppvidinge kommun. Foto: SVT

V lämnar S i Uppvidinge – som tappar sin majoritet

Publicerad

I samband med valet 2018 ingick Vänsterpartiet i ett samarbete med Socialdemokraterna i Uppvidinge. Nu bryter V det samarbetet, då man tycker att det blivit en belastning för partiet, det skriver man i ett pressmeddelande.

Sedan valet 2018 har Uppvidinge styrts av Socialdemokraterna i samarbete med Vänstern. Även Moderaterna har stöttat i opposition, vilket gett majoritet i kommunfullmäktige. Men nu är den majoriteten borta.

Under måndagskvällen meddelade Vänsterpartiet i ett pressmeddelande att man avslutar samarbetet med S.

”Blivit en belastning”

Man motiverar beslutet så här i ett pressmeddelande:

”Vår utgångspunkt var att bedriva gemensam politik i dialog och samförstånd. Vänsterpartiet skulle tillförsäkras insyn och delaktighet i politikens utformning och vi såg fram mot en mandatperiod som skulle kännetecknas av kloka beslut med invånarnas bästa för ögonen.

Istället har samröret med Socialdemokraterna alltmer blivit en belastning för vårt parti.”

Vänsterpartiet anser bland annat att man blivit förbisedda i politiska processer, och att beslut avhandlats i slutna rum där man inte haft någon insyn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Uppvidinge

Mer i ämnet