Från och med nästa vecka kan hela länets kommuner påbörja covidvaccineringen meddelar vaccinationssamordnare Marie Ragnarsson. Foto: Region Kalmar län.

Vaccinsamordnaren i Kalmar: Väntas 3000 doser nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Mörbylånga och Västerviks kommun är först i Kalmar län med att vaccinera mot covid-19. Men från och med nästa vecka kommer samtliga kommuner i länet att kunna påbörja vaccineringen på sina äldreboenden.

– Nästa vecka väntar ytterligare en leverans med vaccin, knappt 3 000 doser. Då breddar vi. Från och med nästa vecka kan alla kommuner i regionen börja vaccinera, säger Marie Ragnarsson vaccinastionssamordnare i Region Kalmar län till SVT.

Under måndagsförmiddagen vaccinerades 88-årige Rune Rosander i Mörbylånga kommun och blev därmed den första i länet att få vaccinet mot covid-19.

Mörbylånga och Västervik är de två kommuner som är först ut med covidvaccinationen sedan Kalmar län fått en leverans på 200 vaccindoser.

– Det blev Mörbylånga och Västervik först utifrån det perspektivet att det ska vara en lite större kommun och en lite mindre. Och vi har ju ett långt län så vi ville ha bra spridning på det. Vi gör det här för att prova våra flöden, säger Marie Ragnarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.