Kalmarborna Kajsa Klope, Filippa Lange och Matteus Lilja tycker sig känna igen Kalmar en hel del i Kalle Anka-tidningen. Foto: SVT

Vad gör Kalle Anka i Kalmar?

Publicerad

I senaste numret av Kalle Anka kan vi se den klassiska seriefiguren på äventyr i Kalmar stad. Ett uppskattat inslag för Kalmarborna – även om många ställer sig frågande vad ankorna gör just i Kalmar.

Allt började med en tävling där läsarna fick möjligheten att rösta fram viken stad som Kalle, knattarna och farbror Joakim skulle besöka i en kommande serie.

– Det visade sig att det skulle bli ett tight race mellan Luleå och Kalmar, men i slutändan så var det det enorma engagemanget från Kalmarborna som till sist avgjorde att det blev Kalmar, säger Jonas Lidheimer informationsansvarig på Egmont publishing.

På senare år har Kalle bara besökt Sverige några fåtal gånger.

– Han kom till Malmö för några år sen när det var melodifestival. Sen har han också besökt Drottningholm, men det är bara de två tillfällena jag kommer på just nu så det är väldigt ovanligt att han kommer till Sverige.

Det aktuella numret är helt slut på de flesta håll i Kalmarregionen

– Att det skulle bli ett så stort intresse för det här numret det hade vi inte räknat med. Nu har vi tillsammans med vår distributör försökt styra om så mycket tidningar som möjligt till Kalmar för att så många Kalle Anka-glada Kalmarbor som möjligt skall få ta del av den, säger Jonas Lidheimer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer