Olycka på väg 23 Foto: Carl Carlert

Väg 23 avstängd efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

Riksväg 23 fick stängas av i båda riktningarna tidigt på torsdagsmorgonen efter att en olycka inträffat.

En personbil körde av vägen och hamnade i diket vid tretiden på natten. Föraren, en kvinna i 40-årsåldern, fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha klippts loss av räddningstjänsten. Skadeläget är ännu okänt. 

Olyckan inträffade strax utanför Växjö. Väg 23 från Nöbbele till Bergslund var helt avstängd under drygt en halvtimme och sedan kunde trafiken släppas fram växelvis. Vid halvsextiden på morgonen kunde vägen öppnas igen.

Polisen upprättade på torsdagsmorgonen en anmälan om grov olovlig körning. Det visade sig också att bilen hade användningsförbud och körförbud.

Halt väglag på morgonen

Det råder halt väglag på många platser i både Kalmar och Kronobergs län och SVT:s meteorolog Pererik Åberg varnar för halka i morgontrafiken, eftersom temperaturen ligger runt noll grader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.