Två personbilar krockade på riksväg 25 på onsdagseftermiddagen. Foto: Carl Carlert

Fick klippas loss efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar krockade vid 16.30-tiden i närheten av Sjöatorpsrondellen väster om Alvesta. Vägen var helt avstängd efter olyckan.

Det rör sig enligt räddningstjänsten om en påkörning bakifrån i samband med att en bil skulle göra en vänstersväng vilket inte uppmärksammades av den efterföljande bilen.

I bilen som körde in i bilen framför färdades en familj med ett barn. Både mamman och barnet fick åka till sjukhuset men barnet, som är i sexårsåldern, har redan fått lämna sjukhuset. Mamman bedöms också vara lindrigt skadad men hon får stanna kvar över natten för observation, uppger Region Kronoberg. Föraren i den påkörda bilen, en 20-årig man, fördes också till sjukhus men har redan kunnat åka hem.

– De var vid medvetande och kontaktbara men flera av dem hade lite känningar av nack- och ryggsmärtor och därför fick vi klippa loss dem. Men det var inget särskilt avancerat, säger Krister Holgersson, räddningsledare på Värends räddningstjänst, till SVT Nyheter Småland.

Riksväg 25 var helt avstängd fram tilll efter klockan 18, och Trafikverket rapporterade om köer även efter att trafiken släppts på igen. Krocken inträffade strax öster om Sjöatorpsrondellen väster om Alvesta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.