Flera politiker minns Lennart Värmby. Foto: TT/Arkivbild

Vänsterpolitikern Lennart Värmby har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Växjöpolitikern Lennart Värmby (V) har avlidit efter en längre tids sjukdom. Lennart Värmby var ledamot i regionfullmäktige och regionstyrelsen och satt i riksdagen i slutet av 90-talet.

Lennart Värmby föddes 1944 och avled tidigt på söndagsmorgonen. Mellan 1998 och 2002 satt han i riksdagen. Han var också suppleant i näringsutskottet och skatteutskottet.

Lennart Värmby sörjs av familj och partikollegor.

”En oerhörd saknad och stor sorg”, skriver partikollegan Eva-Britt Svensson på Twitter . ”En kämpe har gått ur tiden”, skriver Vänsterpartiet i Växjö.

Även kommunfullmäktiges ordförande, och tidigare kommunalrådet i Växjö Bo Frank (M) kommenterar söndagens besked på sin blogg.

”Lennart har utan tvekan varit en av Växjös största politiska profiler under nästan 50 år.”

Han fortsätter: ”Jag skulle fritt från hjärtat kunna skriva spaltmetrar om Lennarts generösa sätt och personlighet. Men det kommer säkert andra också att göra.”

Lennart Värmby har hela tiden varit öppen med sin cancersjukdom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer