Förare från Västervik och Gnistorna 2016. Foto: Bildbyrån/Arkiv

I kväll fattar Västervik beslut om elitserien

Publicerad

Efter att ha besegrat Vargarna i bäst av två i finalen är Västervik nu allsvenska mästare i speedway. Men frågan är om klubben ska tacka ja till uppflyttning till elitserien.

I kväll avgörs hur klubben väljer att gå vidare. Om det blir elitserien eller inte nästa år. Och haken stavas pengar. Förra året tackade laget nej till högsta serien med hänvisning till att ekonomin inte räckte till och kanske blir det samma besked i år.

Ikväll klockan 18 drar styrelsemötet igång, då beslutet ska tas.

Enligt Larry Carlsson, ekonomiansvarig i klubben, är ekonomin stabil och likviditeten god. Men han vill inte spekulera i om ekonomin håller för elitserien.

Låses i tre år

Att köra högsta serien innebär högre förarlöner och därmed ett större ekonomiskt åtagande för klubbarna. Om framgångarna uteblir kan det ställa till det rejält. För att minska klubbarnas risktagande har man nu beslutat att låsa elitserien de kommande tre åren, vilket Niclas Appelquist, vice ordförande i Västervik Speedway, kommenterade häromdagen:

– Då behöver man ju inte riskera att åka ur, vilket skapar trygghet. Klubbarna behöver inte toksatsa. Å andra sidan finns det inte så mycket att köra för.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer