Joans Fransson vaktade Västerviks mål. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Västerviks IK ensam segrare i Småland

Uppdaterad
Publicerad

Bland Smålandslagen var det endast Västerviks IK som fick anledning att jubla när slutsignalen gick i Hockeyallsvenskan. Tingsryd AIF och IK Oskarshamn förlorade premiären och IF Troja/Ljungby fick se sig besegrat av just Västervik.

På onsdagskvällen inledde de Småländska lagen spel i Hockeyallsvenskan. Tingsryds AIF tog emot Almtuna IS hemma. De första två perioderna slutade mållösa men i den tredje kunde Almtuna till slut vinna med 3-0.

Exakt samma resultat blev det i matchen mellan IK Oskarshamn och MODO hockey. MODO ledde med två mål efter första perioden och avslutade den tredje perioden med att sätta 3-0.

Troja/Ljungby fick visserligen göra sitt första allsvenska mål på några år, men det räckte inte mot hemmalaget Västervik som vann med 3-1. Ett resultat som var klart efter två spelade perioder, då sista blev mållös.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.