Foto: SVT/Carin Emenius

Säkrat kontrakt – Växjö DFF bästa nykomlingen någonsin

Uppdaterad
Publicerad

I lördags blev det klart att Växjö DFF kommer spelar i allsvenskan även nästa år.

Växjö DFF mötte Hammarby i lördags och vann med 5-1. Sportchef Frida Andersson tycker att det känns bra att det nya allsvenska kontraktet är klart.

– Det är en fantastisk känsla naturligtvis att veta om det redan nu. Stor eloge till både spelare och tränare, säger Andersson.

Växjö

Framgången är ett bevis på bra lag

För klubben är segern ett bevis på att laget inte var för kaxiga.

– Förutom att vi tagit mest poäng av alla nykomlingar någonsin i allsvenska, så är det fantastiskt kul för hela föreningen och ett bevis på att expertisen hade fel. Vi har fått kommentarer som att ”för ungt och oerfaret lag”. Många trodde vi skulle åka ut, så det är alltid kul att bevisa motsatsen.

Höga mål, men lite lugnare sista matchen

Sista matchen för säsongen blir lördagen den 27e oktober då Växjö möter Piteå. Men efter 9 segrar så är det nu klart att Växjö DFF fortsätter spela i allsvenskan även nästa år. Frida Andersson säger att segern betyder de kan ta det lite lugnare nu.

– Att vi kan spela avslappnat i sista matchen och veta att vi har gjort en bra säsong, säger Andersson.

Samtidigt som det skulle bli en eloge att faktiskt vinna.

– Det är jätteviktigt för vi har haft höga mål i den här föreningen, kommer vi topp sex så har vi återigen hållit det vi har sagt tidigare. Kommer vi sjua så är det en bra säsong ändå, berättar Andersson.

Klubben hoppas få behålla sin landslagsspelare Anna Anvegård Foto: Bildbyrån

Hoppas ha kvar toppspelare

En av Växjö DFF's vassaste spelare är Anna Anvegård. Hon har spelat i 20 matcher och gjort 13 mål. Detta gör Anvegård till nummer två i årets skytteliga. Anvegård har dessutom tagit en plats i det svenska landslaget.

Enligt sportchef Frida Andersson har Anvegård utvecklats mycket under tiden hos Växjö DFF som gjorts att intresset väckts hos många andra klubbar.

– Det vore tråkigt om hon hoppade av nu. Anna är unik på sitt sätt, en fantastisk spelare, så hon skulle bli väldigt saknad. Men vi får inte stå och falla med en spelare, då blir det väldigt skört. Vi har en plan B för det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet