Grunden för skolan är redan färdig och snart ska väggar och tak komma på plats.Om ungefär sex månader väntas skolan vara färdigställd. Foto: SVT/Rebecka Svensson

Växjö Islamiska skola vill ha kameraövervakning

Uppdaterad
Publicerad

På midsommardagen förra året utsattes Växjö Islamiska skola för ett brandattentat som förstörde stora delar av skolan. Nu ansöker ledningen om att få kameraövervaka skolområdet.

Brottsutredningen om branden på skolan lades ner i januari. Trots många förhör, tips och studier av övervakningsfilmer, upplevde polisen att man inte kom längre.

I dagarna har skolan lämnat in en ansökan till länsstyrelsen om att få kameraövervaka det yttre skolområdet utanför skoltid.

Muslimsk skola förstörd i brand

– I allmänhet är skolor utsatta oavsett om de är islamska eller inteoch därför tror jag att vi kan ha nytta av kameror, säger rektorIsmail Abuhelal till Smålandsposten.

Efter branden har Växjö Islamiska skola flyttat till tillfälliga lokaler på Araby i Växjö i väntan på att renoveringen av de gamla lokalerna ska bli klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Muslimsk skola förstörd i brand

Mer i ämnet