Växjö utreder uppgifter om bråk innan 17-årings död

Uppdaterad
Publicerad

Växjö kommun utreder om de har fått signaler om att det varit bråkigt mellan den 17-åriga flicka som dödades på ett HVB-hem i Trollhättan och den 14-åriga flicka som misstänks ha dödat henne.

Under helgen gick den nu mordmisstänkta flickans advokat ut med uppgifter om att det varit bråkigt mellan hans klient och den 17-åriga flickan. Han är starkt kritisk till HVB-hemmet där flickorna bodde.

– De har inte löst de konflikter som låg bakom bråket, vi vuxna hade inte upplevt det som konflikter utan småsaker som i ett barns huvud kan växa och bli stora, säger Tommy Nilsson som 14-åringens advokat heter.

Misstänkt mord på HVB-hem

Växjö kommun har tagit del av advokatens uppgifter men har ännu inte hunnit gå igenom de journalanteckningar och beskrivningarna av besök som personal har gjort på boendet i Trollhättan.

Gör ingen egen anmälan

– Det som advokaten nu säger, det är det vi måste kolla på vad av det som finns i våra anteckningar. Det vi måste kolla är ju framförallt om vi har skrivit något i dokumentationen som vi borde ha reagerat på, säger Per Sandberg, socialchef i Växjö, till SVT Nyheter Småland.

Men Växjö kommun kommer inte att göra någon egen Lex Sarah-anmälan kring händelsen.

– HVB-hemmet har gjort en lex Sarah. Och mest troligt kommer IVO att utreda det här, säger Per Sandberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på HVB-hem

Mer i ämnet