Vill ha polis på Öland

Uppdaterad
Publicerad

– Det saknas polisiär närvaro på Öland, säger Lisbeth Lennartsson som är centerpartistiskt Kommunalråd i Borgholm.

Hon efterlyser en bemannad polisstation på Öland när det är semestertider eftersom det, enligt henne, tar alldeles för lång tid för polisen att ta sig till ön när något inträffar. Något som hon tycker visade sig i helgen när det dröjde tjugo minuter innan polisen kom fram till Borgholm efter att en sportbil kraschat in i en folkmassa på torget.

Borgholmskraschen

– Det är alldeles för långt att åka från Kalmar, säger hon till Smålandsnytt.

Tror ingen annan skulle gå med på att vänta

Lisbeth Lennartsson gör en jämförelse med hur det skulle se ut om man mätte ut Ölands längd och lade den på tvären genom landet. Då skulle man hamna i Ljungby, och som hon ser det skulle det troligtvis vara otänkbart för Ljungbyborna att invänta polis från Kalmar om olyckan skulle vara framme och de skulle behöva rycka ut.

Ölandspolis är nöjd

Olof Bråve på Ölandspolisen säger till Smålandsnytt att just den uttryckningen som lisbeth Lennartsson refererar till ändå var snabb. Och på frågan om han är nöjd med den svarar han att han är det. I alla fall om man tar hänsyn till semesteruttag, budget och det faktum att det oftast är få händelser som inträffar under sommarveckorna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borgholmskraschen

Mer i ämnet