John Karlsson bor i närheten av E4:an och hörde när olyckan inträffade. Hör honom berätta i klippet. Foto: Privat/SVT

John hörde smällen från olyckan ända till sin gård

Uppdaterad
Publicerad

Markarydsbon John Karlsson bor nära den plats där dödsolyckan på E4:an inträffade under söndagseftermiddagen. Någon minut efter kraschen var han på plats och såg förödelsen.

– Det var en obehaglig upplevelse, säger han.

John Karlsson var ute på sin gård under söndagseftermiddagen när han hörde en stor smäll och däcktjut i samband med trafikolyckan. Han tog sig snabbt till platsen för att se vad det var som hade hänt.

– Jag förstår att det är något allvarligt som hänt, säger han.

Vilks och två poliser döda i trafikolycka

Explosionsartad eld

Det första han såg när han kom till olycksplatsen var en långtradare som stod snett över vägen och brann. Han förklarar att andra långtradare stannade och chaufförerna försökte hjälpa till att släcka branden. Men enligt John Karlsson såg det lönlöst ut.

– Det blev en väldigt explosionsartad eld och tjock rök spred sig över hela Markaryd, säger han.

John hörde smällen från sin gård i närheten av olycksplatsen

”Förstod att det måste vara något stort”

Brandkåren var på plats efter ungefär fem till tio minuter. Förutom räddningstjänsten såg han också civila polisbilar med blåljus och en helikopter som hovrade uppe i luften.

– Det blev sådant pådrag så man förstod att det måste vara något stort. Det kändes inte som en vanlig trafikolycka, säger John Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vilks och två poliser döda i trafikolycka

Mer i ämnet