Det var i september som en man 30-årsåldern sköts ihjäl på Araby i Växjö. Foto: Carl Carlert

Ytterligare två häktade för dödsskjutningen på Araby

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två unga killar häktades under måndagen för inblandningen i dödsskjutningen på Araby i september.

De två männen är födda 2002 och 2003. Enligt åklagaren Emma Berge är den ena av männen misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott, den andra för grovt vapenbrott.

Sedan tidigare sitter fyra personer häktade i ärendet, samtliga är under 20 år. Två av dem misstänks ha utfört mordet. Enligt dokument från Växjö tingsrätt som SVT har tagit del av är sammanlagt 14 personer uppsatta som misstänkta i fallet – totalt är sex av dem är alltså häktade.

Mordet i Växjö

– Utredningen går framåt. Vi håller sakta men säkert på att lägga pusslet. Men det är mycket arbete kvar, säger åklagaren Emma Berge till SVT.

Åtal väntas tidigast i december.

Det var natten till den 11 september som en man i 30-års åldern sköts till döds i ett bostadsområde på Araby, i norra Växjö. Polisen har tidigare gått ut med att man misstänker att mordet är en del av en kriminell uppgörelse.

I klippet kan höra mer om de tre ungdomar som sitter häktade sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Växjö

Mer i ämnet