Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Kolla på alla valaffischer runt om oss, nästan alla handlar om trygghet. Jag undrar vem det är som känner sig otrygg? Inte jag i alla fall, säger Zainab Almansor. Foto: Diba Dehnad/SVT

Zainab har bott i Araby i 15 år: ”Aldrig känt mig otrygg”

Uppdaterad
Publicerad

Zainab Almansor är ordförande i föreningen Arabys aktiva familjer och där pratas det mycket om det kommande valet. Hon vill att valdeltagandet ska öka i området, men menar att många politiker har missförstått vilka valfrågor som är viktigast för de boende.

I valet 2018 röstade 69,6 procent i riksdagsvalet i Araby och 67,0 procent i kommunvalet. Det är ungefär 20 procentenheter lägre än genomsnittet när det gäller samtliga valdistrikt i Växjö kommun.

Men siffrorna är inget som förvånar Zainab Almansor.

Valet 2022 Småland

– Nej, jag vet att det ser ut så. Men det är politikernas ansvar att vända detta om de vill se en förändring, säger hon.

Enligt Zainab Almansor diskuteras valet flitigt i området men hon tror att ett av problemen är att politikernas fokus är fel.

– Kolla på alla valaffischer runt om oss, nästan alla handlar om trygghet. Jag undrar vem det är som känner sig otrygg? Inte jag i alla fall, säger Zainab Almansor.

Vill ha lägre arbetslöshet

Hon säger även att hon inte är ensam om det. I diskussionerna som förs i föreningen Arabys aktiva familjer säger många att politikernas fokus bör vara på att lösa arbetslösheten.

– Ibland läser jag i media och då kan till och med jag känna mig otrygg här. Men annars älskar jag Araby, jag har aldrig känt mig osäker här.

Förutom att lösa arbetslösheten tror hon också att politikerna vinner mycket på att synas mer i området, även när det inte är valår.

Hör Zainab Almansor berätta om Araby i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Småland

Mer i ämnet