Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur splittrades Södertäljenätverket? I videon förklarar reporter Aida Arslanovic bakgrunden till den nätverkskriminalitet vi ser idag – på 60 sekunder. Foto: SVT

Åtta anhållna i Södertälje – mord ska ha förberetts

Uppdaterad
Publicerad

Åtta personer greps sent på onsdagskvällen i Södertäljeområdet, misstänkta för bland annat förberedelse till mord. De anhölls senare av åklagare.

– Vi fick samtal om ett brott och började söka efter ett antal personer. Vi hittade dem ett par timmar senare och de greps och anhölls sedan på morgonen, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen, till TT.

Bland brottsmisstankarna finns bland annat förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Våldsspiralen i Södertälje

– Alla är inte misstänkta för alla rubriceringar utan det är olika för olika personer. Vi fortsätter att förhöra dem under kvällen och om det behövs under morgonen, säger Mats Eriksson.

Enligt uppgifter till LT har de anhållna kopplingar till Ronnafalangen, som sedan hösten 2022 ligger i en blodig konflikt med Saltskogsfalangen. De gripna ska ha varit på jakt efter en person ur den rivaliserande Saltskogsfalangen.

Vill du veta mer om de olika kriminella nätverken i Södertälje? I videon nedan berättar vi hur maktstriden startade mellan Saltskog och Ronna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Plötsligt dyker en skottskadad man upp på sjukhusets övervakningskamera. Se i videon hur ett tidigare okänt möte startar maktstriden i Södertälje. Foto: SVT/Ur polisens förundersökningar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet