Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Skottdramat på Limerick i Södertälje – man döms till 3,5 års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern döms för att ha avlossat två skott inne på puben Limerick i centrala Södertälje. Mannen döms till fängelse i 3,5 år.

Händelsen inträffade i oktober i fjol. Mannen ska ha avlossat flera skott (se video ovan).

Kort efter skottlossningen kunde polisen, genom vittnesuppgifter gripa honom och fann då en pistol och ett vapenmagasin i hans byxlinning. Och vid husrannsakan hittades en förpackning med patroner i.

Tiotal målsäganden

I domen framkommer att det via mastuppkoppling går att se att mannens mobil fanns i anslutning till restaurangen strax innan skottlossningen.

Mannen erkänner att han haft en skarpladdad pistol den aktuella tidpunkten och döms nu för grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen, ringa narkotikabrott, framkallande av fara för annan, olaga hot, grovt olaga hot, skadegörelse – till i 3,5 års fängelse. Han döms även att betala skadestånd till ett tiotal målsägande på över 150 000 kronor.

Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.