Under lördagen råder det allmänt bilförbud på kyrkogårdarna i Södertälje enligt Kyrkogårdsförvaltningen. Foto: TT arkivbild

Allhelgonahelgen – bilfritt på Södertäljes kyrkogårdar

Uppdaterad
Publicerad

Allhelgonahelgen närmar sig och många planerar att besöka någon av Södertäljes kyrkogårdar för att tända ljus och hedra sina döda. Under lördagen råder det allmänt bilförbud på kyrkogårdarna i Södertälje enligt Kyrkogårdsförvaltningen.

Under den kommande allhelgonahelgen väntas många att besöka Södertäljes kyrkogårdar där ett allmänt bilförbud råder. Men på den största kyrkogården, Södertäljes kyrkogård, finns det ändå möjlighet att köra in med bil. Enligt Kyrkogårdsförvaltningen finns vakter på plats för att öppna bommarna för den som har svårt att gå och behöver använda sig av bil.

Brandrisk

Under helgen kommer tusentals levande ljus lysa upp kyrkogårdarna. Trots att det inte är torka finns en oro för markbränder. Nu uppmanar Kyrkogårdsförvaltningen att inte ställa ljusen för nära buskar och träd på grund av brandrisken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.